Sähkön hintavertailu

Vertaa kaikki sähkösopimukset täältä. Sähkön hintavertailusta voit poimia halvimman diilin talteen ja säästää isosti.

Sopimusten vertailu

Hinnat sis. ALV 24 %.

Fortum logo

Sopimus

24kk määräaikainen

Perusmaksu

3,99€/kk

Hinta

8,40 c/kWh

Fortum DUO on 24kk-sopimus, jossa voit säästää ajoittamalla sähkön käyttöä halvempiin aikoihin. Tyypillinen vaikutus -5 – +5c/kWh.

Nordic Green Energy logo

Sopimus

Voimassa toistaiseksi

Perusmaksu

0 €/kk (4kk)

Hinta

Pörssisähkö + 0,42c/kWh

Nordic Green Energyn pörssisähkösopimus. Nyt 4kk ilman perusmaksua (norm. 3,99 €/kk). CO2-vapaa sähkö.

Sopimus

24kk määräaikainen

Perusmaksu

4,90€/kk

Hinta

8,49 c/kWh

Oomi Kiinteä on 24kk-sopimus, jossa lukitset kiinteän hinnan koko sopimuskaudelle. Nappaa mukaan halutessasi vielä vaihtoturva.

Sopimus

12kk määräaikainen

Perusmaksu

3,98€/kk

Hinta

7,55 c/kWh

Väre Välkky 12 on 12kk-sopimus, jossa on kulutusvaikutus. Tilaamalla nyt saat ILMAISEN KOTIPIZZAN.

Fortum logo

Sopimus

Voimassa toistaiseksi

Perusmaksu

4,50 €/kk

Hinta

Pörssisähkö + 0,45c/kWh

Fortum Tarkka on pörsssihinnoiteltu sähkösopimus. Lisähintaan tarjolla on mm. Hintatakuu-palvelu.

Fortum logo

Sopimus

24kk määräaikainen

Perusmaksu

4,50€/kk

Hinta

10,22 c/kWh

Fortum Takuu on 24kk:n määräaikainen sähkösopimus, jossa hinta on aina kiinteä.

Sopimus

24kk määräaikainen

Perusmaksu

3,98€/kk

Hinta

8,25 c/kWh

Väre Välkky on 24kk-sopimus, jossa on kulutusvaikutus. Sähkön käytön ajankohta vaikuttaa hintaan tyypillisesti -3 – +3c/kWh.

Fortum logo

Sopimus

Voimassa toistaiseksi

Max kulutus

Max 2000kwh/vuosi

Hinta

Kiinteä 40 €/kk

Fortum Vakio S on kiinteähintainen pakettisähkösopimus. Paketti päivittyy automaattisesti, jos kulutus nousee.

Fortum logo

Sopimus

Voimassa toistaiseksi

Max kulutus

Max 3000kwh/vuosi

Hinta

Kiinteä 60 €/kk

Fortum Vakio M on kiinteähintainen pakettisähkösopimus. Paketti päivittyy automaattisesti, jos kulutus nousee.

Fortum logo

Sopimus

Voimassa toistaiseksi

Max kulutus

Max 4000kwh/vuosi

Hinta

Kiinteä 90 €/kk

Fortum Vakio L on kiinteähintainen pakettisähkösopimus. Paketti päivittyy automaattisesti, jos kulutus nousee.

Miksi sähkön hintavertailu kannattaa?

Sähkön hintavertailu auttaa löytämään halvimman sähkön hinnan käden käänteessä. Vertaa sopimustyyppi ja hinnat säästääksesi isoja summia rahaa joka sähkölaskusta.

Vertaa sähkön hintoja

Sähkön hintavertailu on sangen kannattavaa, sillä eri sähköyhtiöt tarjoavat todella erilaisia sopimuksia. Kun sähkön hinta on vielä vuoden 2022 aikana noussut korkeammaksi, ovat euromääräiset erot sopimuksesta riippuen välillä todella isoja.

Hintavertailuja kannattaa tehdä paitsi sähköyhtiöiden, myös saman yhtiön eri sopimusten välillä. Joskus sähköyhtiön sivulta löytyvä tarjous ei ole yhtä hyvä, kuin esimerkiksi meidän sivun kauttamme saatava sähkötarjous olisi.

Sähkön hintavertailussa on oleellista ottaa huomioon usea asia:

  • Sähkösopimuksen tyyppi
  • Sähkön kWh-hinta tai pörssisähkössä marginaali
  • Kuukausittainen perusmaksu

Lisäksi on hyvä muistaa, että vain sähkösopimusten hintoja voi vertailla. Sähkönsiirtokustannukset nimittäin riippuvat aina puhtaasti siitä, missä asut. Et voi vaikuttaa kustannuksiin, vaan paikallinen sähköverkkoyhtiö laskuttaa hinnastonsa mukaan.

Vaikka siirtoa ei voikaan kilpailuttaa, kannattaa sähkösopimusten hintavertailu silti aina. Sähkösopimuksen hinta muodostaa kuitenkin ison osan kokonaiskustannuksista.

Sähkön hintavertailu 2023

Sähkösopimusten hinnat nousivat vuoden 2022 aikana ennätyskorkealle. Hintataso on kuitenkin muuttunut huomattavasti maltillisemmaksi vuoden 2023 aikana.

Hintojen vertailu sähköenergian osalta onkin nyt tärkeämpää kuin koskaan, sillä eri sopimusten hinnat vaihtelevat todella merkittävästi. Sähkön hintavertailustamme löydät eri sähköyhtiöiden tämän hetken parhaat sopimukset.

Vain ajankohtaisia sähkön hintoja vertailemalla on mahdollista löytää oikeasti parhaat diilit. Pidämme vertailuamme koko ajan ajan tasalla, ja päivitämme tietoja aina, kun me itse kuulemme hintamuutoksista.

Miten kuluttaja voi suojautua sähkön hinnannousulta?

Jos sähkön hintojen nouseminen hirvittää, kannattaa kuluttajan valita nyt kiinteähintainen ja määräaikainen sähkösopimus. Määräaikaisessa sopimuksessa hinta määritetään kiinteäksi koko sopimuskaudelle, joten sähkön maailmanmarkkinahinnan muutokset eivät siihen vaikuta.

Määräaikaiseen sopimukseen voi nyt olla myös fiksua valita sopimuksen vaihtoturva. Jos sähkön hinta laskeekin vaikka vuoden päästä, saat vaihtoturvan ansiosta vaihdettua sopimuksesi halvempaan.

Pörssisähkösopimus on hyvä valinta vain, jos olet valmis maksamaan koko ajan ajankohtaista sähkön hintaa, eivätkä hinnanvaihtelut haittaa. Pörssisähkösopimuksen ehdoton etu on, että voit säästää kustannuksissa ajoittamalla sähkön käyttöä halvempiin tunteihin.

Erilaisten sähkösopimustyyppien vertailu

Markkinoilla on monenlaisia sopimuksia. Osassa sopimuksista hinta pysyy kiinteänä tietyn aikaa, toisissa taas hinta voi vaihdella jopa tunnin välein.

Eroja on myös sopimuksen sitovuudessa. Kaikista sopimuksista pääsee eroon muuton yhteydessä, mutta ilman syytä määräaikaisia sopimuksia ei voi perua ennen sopimuskauden päättymistä.

Määräaikainen sähkö

Määräaikainen sähkösopimus on sekä kuluttajaa että sähköyhtiötä tietyksi määräajaksi sitova sopimus. Käytännössä sähkön hinta pysyy siis kiinteänä koko sopimuskauden ajan, mutta kuluttajakaan ei voi vaihtaa toiseen sopimukseen etukäteen.

Määräaikaisen sopimuksen voi kuitenkin purkaa muuton yhteydessä tai sopimussakon maksamalla.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkö

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen voi purkaa koska tahansa. Sama toimii kuitenkin myös toisin päin, sähköyhtiö voi vaihtaa hintaa kuukauden varoitusajalla. Hintoja voidaan tarkastaa esimerkiksi neljännesvuosittain.

Tämä sopimustyyppi on hyvä, jos haluat maksimaalisen joustavuuden sähkösopimukseesi.

Pörssisähkö

Pörssisähkö on sähkösopimustyyppi, jossa hinta seuraa koko ajan ajankohtaista sähkön markkinahintaa eli spot-hintaa.

Pörssisähkösopimuksessa sovitaan sähkölle marginaali tai kuukausittainen perusmaksu. Hinta vaihtelee tunneittain ajankohtaisen sähkön hinnan mukaan.

Pakettisähkö

Pakettisähkössä saat tietyn määrän sähköä käytettäväksi kiinteään kuukausihintaan. Ylimenevät laskutetaan erikseen.

Pakettisähkö on helppo budjetoida, mutta yleensä kalliimpi. Nämä sopimukset ovat usein toistaiseksi voimassa olevia, joten hinta voi vaihtua nopealla varoitusajalla.

Sähkön hinta vaihtelee monesta syystä

Sähkösopimusten hinnat perustuvat aina sähkön nykyiseen tukkuhintaan, arvioihin tulevasta sähkön hinnasta sekä riskin hinnoitteluun. Pidemmissä sopimuksissa tulevaisuuden arvioilla sekä riskiarvioilla on isompi merkitys.

Hintaan vaikuttaa yleinen markkinatilanne globaaleilla sähkömarkkinoilla. Suomen hinta heijastelee herkästi koko Euroopan tilannetta, sillä sähköä siirretään aina siine, missä sitä eniten tarvitaan. Suomi ei siis ole erillään muusta markkinasta.

Mm. nämä voivat vaikuttaa sähkön hintaan:

  • Sähkön kysyntä – esimerkiksi kylmänä talvena suurempaa
  • Sää, joka vaikuttaa oleellisesti esimerkiksi tuulivoimaan ja aurinkovoimaan
  • Maailmantilanne
  • Ydinvoimaloiden tilanne

Kuinka usein sähkön hintavertailu kannattaa tehdä?

Sähkösopimusten hinnat vaihtelevat nyt todella usein. Hintoja kannattaa seurata aktiivisesti, ja kilpailutustahtiin vaikuttaa oleellisesti se, millainen sähkösopimus asiakkaalla on nyt käytössään.

Määräaikaisen sähkösopimuksen omaavan kannattaa vertailla hintoja aina sopimuskauden päätteeksi. Jos yleinen hintataso on kuitenkin merkittävästi laskenut, voi olla fiksua tarkastaa jo ennen sopimuskauden päättymistä markkinatilanne. Joskus määräaikaisen sopimuksen sopimussakko voi olla fiksua maksaa, jos säästöä saa tarpeeksi sopimuksen vaihtamalla.

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen omaavan kannattaa olla koko ajan tarkkana. Kun et ole sitoutunut yhteen sopimukseen, omankin sopimuksesi hinta voi vaihtua vain kuukauden varoitusajalla. Samalla myös markkinatilanne elää jatkuvasti, ja hintoja vertailemalla voit löytää halvemman vaihtoehdon.

Nyrkkisääntönä sähkösopimuksen kilpailutus ja hintavertailu kannattaa tehdä vähintäänkin 2 vuoden välein määräaikaisissa sopimuksissa ja useamminkin toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa.

Vertaa sähkön hintojen ohella myös alkuperää

Sähkön hinta ei ole ainut merkitsevä asia sähkösopimuksessa. Vastuullinen kuluttaja ottaa sähkösopimusta tehdessään huomioon myös sähkön alkuperän.

Markkinoilla on monenlaisia sähkösopimuksia erilaisista alkuperistä. Kuluttaja voi omalta osaltaan edistää ilmaston muutoksen vastaista taistoa valitsemalla kokonaan uusiutuvasta energiasta koostuvan vihreän sähkösopimuksen.

Uusiutuvien sähkösopimusten ohella tarjolla on myös esimerkiksi ydinvoimalla tuotettuja CO2-vapaita sähkösopimuksia.

Lisäksi osa sähkösopimuksista on vieläkin sekasähköstä koostuvia. Näissä osa sähköstä tuotetaan ilmastoa kuormittavilla tavoilla.

Hyvä asia on, että ympäristöystävälliset sähkösopimukset eivät enää välttämättä ole lainkaan muita kalliimpia. Sinun ei siis ole pakko tinkiä hinnasta, jos haluat valita ympäristöä kuormittamattoman sähkön.

Sähkövertailu onnistuu helposti missä tahansa

Sähkötarjousten vertailu onnistuu sähkötarjouksia.fi-palvelussa käden käänteessä.

Hintavertailu onnistuu puhelimella, tabletilla tai tietokoneella kaikkialle Suomeen.

Sähkösopimuksen vertailussa on tärkeää ottaa huomioon niin sopimuksen tyyppi, hinta kuin sopimusehdotkin. Me vertaamme ja esittelemme parhaat tarjoukset, ja sopimuksen pääset tekemään suoraan sähköyhtiön kanssa.

Näin helppoa on sähkön hintojen vertailu kauttamme:

  1. Valitse, millaisen sähkösopimustyypin haluat
  2. Vertaa kaikki tarjoukset sivustollamme
  3. Klikkaa tarjoukseen ja viimeistele sopimus sähköyhtiölle
Scroll to Top