Löydä sähkösopimus joka tilanteeseen

Valitse sähkösopimus, joka sopii sinulle. Voit tehdä kauttamme sopimuksen kotiin, mökille tai vaikka kaverille.

TOP 3 sähkötarjousta

Fortum logo

7,89 c/kWh
Hinta

3,99 €/kk
Kk-maksu

  • Kiinteä +- kulutusvaikutus
  • Kiinteä hinta 24 kuukaudeksi
  • Säästä ajoittamalla käyttöä
Fortum logo

Spot
+ 0,45 c/kWh

3,99 €/kk
Kk-maksu

  • Pörssisähkösopimus
  • Edullinen marginaali
  • Voimassa toistaiseksi
Fortum logo

8,79 c/kWh
Hinta

4,90 €/kk
Kk-maksu

  • Kiinteä 2 vuoden hinta
  • Ei yllätyksiä
  • Hyödynnä tarjous

Hinnat sis. ALV 24%.

Valitse uusi sähkösopimus

Ennen kuin sähkösopimus solmitaan, kannattaa vertailla sähkösopimuksia ja valita vaihtoehto, joka sopii omaan kotiin ja omaan lompakkoon. Sähkösopimukset voi helposti vertailla meidän kauttamme: löydät usean eri sähköyhtiön parhaat tarjoukset helposta listasta.

Tee sähkösopimus vertailusta

Uusi sähkösopimus on helppo solmia netissä vain muutamassa minuutissa. Mutta ennen kuin säntään solmimaan ihan mitä tahansa sopimusta, on hyvä käyttää aikaa saatavilla olevien vaihtoehtojen vertailemiseen. Vertailemalla ja kilpailuttamalla sähkösopimukset löydät juuri sellaisen vaihtoehdon, joka on taloudellisesti ja käytännöllisesti paras vaihtoehto omaan kotiisi. 

Vertailu on tärkeää siksi, että jokaisen kodin energian tarpeet ovat erilaiset. Siinä missä naapurille pörssisähkö on paras vaihtoehto, sinulle esimerkiksi kiinteä sähkösopimus voi olla parempi ratkaisu. 

Näin vertailet sähkösopimukset meidän kauttamme.

Sähkösopimus

Selvitä arvioitu vuosittainen energiantarpeesi

Löytääksesi parhaan sähkösopimuksen omiin tarpeisiisi, on tärkeää selvittää arvioitu energiantarpeesi vuoden ajalle. Voit käyttää tässä apunasi esimerkiksi edellisen vuoden sähkölaskujasi. 

Vertaile sähköyhtiöitä ja -sopimuksia meidän sivustollamme

Olemme listanneet sivustollamme suomalaisille tutut sähköyhtiöt ja niiden tarjoamat sopimukset ja palvelut. Voit vertailla sähköyhtiöiden tarjontaa ja valita sellaisen sopimuksen, joka sopii omaan kotiisi. 

Solmi sopimus sähköyhtiön sivuilla

Kun hyvä sähköyhtiö on löytynyt, klikkaa “Tarjoukseen” -linkkiä ja sinut viedään sähköyhtiön omalle sivustolle, jossa voit solmia sähkösopimuksen kotiisi. 

Erilaiset sähkösopimukset

Sähköyhtiöt tarjoavat erilaisia sähkösopimuksia asiakkailleen ja jokaisen sähköyhtiön tarjonta on erilainen. Siinä missä yhdellä yhtiöllä voi olla tarjottavanaan pitkä lista erilaisia sähkösopimuksia, toisella voi olla saatavilla vain pari erilaista sopparia. 

Vertaile sopimusten ominaisuuksia ja hinnastoa ennen sopimuksen solmimista.

Kiinteähintainen sähkösopimus

Kiinteähintaiset sähkösopimukset ovat asiakkaiden suosiossa niiden yksinkertaisuuden takia. Kuten voit jo päätellä tämän sähkösopimuksen nimestä, kiinteähintaisessa sopimuksessa sähkön kWh-hinta on kiinteä koko sopimuskauden läpi. 

Kiinteähintaisia sopimuksia on kahdenlaisia: määräaikaisia ja toistaiseksi voimassa olevia. Määräaikaisissa sopimuksissa sähkön hinta voi olla toistaiseksi voimassa olevaa hieman alhaisempi, mutta määräaikaiset sopparit ovat voimassa maksimissaan 24 kuukautta. 

Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset ovat voimassa toistaiseksi ja asiakas voi irtisanoa sopimuksen 14 vuorokauden irtisanomisajalla koska tahansa. 

Kiinteähintainen sähkösopimus on erinomainen vaihtoehto heille, jotka haluavat ennalta-arvattavuutta omiin sähkölaskuihinsa. 

Pörssisähkö

Pörssisähkö on monelle omakotitalolle edullisin vaihtoehto, sillä pörssisähkön hinta perustuu Nord Pool-sähköpörssin reaaliaikaiseen hintaan ja se päivittyy joka tunti. Pörssisähkössä hinta perustuu senhetkiseen kysyntään ja tarjontaan ja yleensä sähkön hinta on edullisimmillaan yöllä ja kesällä, jolloin sähkön kysyntä on alhaisempaa. 

Pörssisähkö on paras vaihtoehto sellaisille kotitalouksille, joissa sähkön käyttöä voidaan kohdistaa yöaikaan. Vielä parempi on, jos sähkön ajankohtaisia hintatietoja ja hintapiikkejä on valmis seuraamaan. Esimerkiksi pyykinpesukoneen käyttöä olisi hyvä ajoittaa halvempiin hetkiin.

Pakettisähkö

Kerrostaloihin ja pieniin asuntoihin sopiva pakettisähkö on näppärä vaihtoehto etenkin silloin, jos omassa kodissa on kaukolämmitys ja sähkölasku koostuu lähinnä valojen päälle laittamisesta ja kodin elektroniikan käyttämisestä. Pakettisähkössä asiakas saa käyttöönsä tietyn määrän sähköä per kuukausi, josta hän maksaa kiinteän pakettihinnan. 

Jos sähkön käyttö menee yli sovitun määrän, asiakas maksaa ylimenevästä osasta hinnaston mukaista hintaa. Toisaalta, jos asiakas käyttää sähköä vähemmän kuin mitä pakettiin kuuluu, hän ei saa hyvitystä. 

Pakettisähkö tuo mukavasti ennakoitavuutta sähkölaskuun, sillä postiluukusta kolahtavan laskun summa on joka kuukausi sama. Esimerkiksi kerrostaloasuntoihin kannattaa etsiä pakettisähkö ilman perusmaksua.

Yö-/kausisähkö

Yö- ja kausisähkö toimivat periaatteeltaan samalla tavalla. Yösähkössä sähkön hinta on alimmillaan yöaikaan ja tämä sopimus on mainio ratkaisu heille, jotka voivat kohdistaa sähkön käyttöä (esimerkiksi lämminvesivaraajan käyttöä tai pyykin pesemistä) yöajalle. 

Kausisähkössä sähkön hinta on edullisimmillaan kesäkuukausina ja on erinomainen ratkaisu esimerkiksi kesämökeille.

Opiskelijasähkö

Jotkut sähköyhtiöt voivat tarjota opiskelijoille erillistä sähkösopimusta, jossa esimerkiksi kWh-hinta on hieman alempi tai jossa ei ole perusmaksua.

Vaikka opiskelijasähköä markkinoidaan usein opiskelijoille sopivana vaihtoehtona, on hyvä pitää mielessä, ettei se aina ole paras ratkaisu. Joskus opiskelijasähköä edullisempi vaihtoehto voi olla esimerkiksi tavallinen määräaikainen sähkötarjous.

Uusi sähkösopimus vanhan tilalle

Ehkä sinulla on jo tällä hetkellä voimassa oleva sähkösopimus, mutta sähkövertailua tehdessäsi löydät edullisemman ja houkuttelevamman sopimuksen. Miten sitten vanhasta sähkösopimuksesta pääsee eroon?

Sähkösopimuksen irtisanominen riippuu nykyisestä sopimuksestasi. Jos sinulla on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, voit irtisanoa sen 14 vuorokauden irtisanomisajalla koska tahansa. Määräaikaisen sähkösopimuksen voi irtisanoa ainoastaan muuton yhteydessä ilman lisämaksua tai silloin, kun sopimus loppuu. 

Jos tarkoitus on solmia uusi sähkösopimus, suunnittele irtisanomisaika ja uuden sopimuksen alkamisaika samaan ajankohtaan. Voit valita uuden sopimuksen alkamisajankohdan esimerkiksi kahden viikon päähän ja irtisanoa sillä välin vanhan sopimuksesi.

Sähkön tuotantotavat vaihtelevat

Sähköä tuotetaan eri tavoilla Suomessa ja asiakkaat saavat itse valita sähkösopimuksen solmimisen yhteydessä, millä tavalla tuotettua sähköä he haluavat ostaa. Vaihtoehtona on käyttää joko uusiutumattomia energianlähteitä tai uusiutuvia energianlähteitä, jotka ovat ympäristöystävällisiä tapoja tuottaa sähköä. 

Sähkön tuotantoon voidaan käyttää muun muassa seuraavia tapoja:

TuotantotapaTyyppi
YdinvoimaUusiutumaton
MaakaasuUusiutumaton
Jätteen polttoUusiutumaton
TuulivoimaUusiutuva
VesivoimaUusiutuva
AurinkovoimaUusiutuva

Sähkösopimuksen lisäksi maksat sähkön siirrosta

Sähkölaskusi koostuu sähkön kWh-hinnasta, veroista sekä sähkönsiirrosta. Kun solmit uuden sähkösopimuksen esimerkiksi meidän kauttamme, sinun ei tarvitse huolehtia erillisen siirtosopimuksen solmimisesta, sillä sähköyhtiö hoitaa sen puolestasi. Saatat kuitenkin saada kaksi erillistä laskua: toisessa veloitetaan sähkön käyttö ja toisessa sähkön siirto. 

Sähkönsiirrosta on aina vastuussa paikallinen jakeluyhtiö, eikä sähkön siirron toimittavaa yhtiötä tai siirron hintaa ole mahdollista kilpailuttaa. Siirtomaksu kattaa muun muassa sähköverkkojen kunnossapidon ja korjauksen ja se on osa sähkölaskuasi aina. 

Jos vedät uusia sähkölinjoja esimerkiksi mökille ja haluat solmia sähkösopimuksen, tällöin sinun pitää itse ilmoittaa sähkönsiirrosta vastaavalle yritykselle, että haluat lisätä mökkisi sähköverkkoon.

Mikä sähkösopimus kannattaa valita?

Kun vaihtoehtoja sähkösopimusten välillä on niin paljon, sopivan sähkösopimuksen etsiminen saattaa mietityttää ja arveluttaa. Runsaudenpula saattaa ensisilmäyksellä jopa lamaannuttaa. 

Hyvä uutinen on se, että sopiva sähkösopimus löytyy nopeasti ja näppärästi vain vertailemalla saatavilla olevia sähkösopimuksia omat tarpeet huomioiden. 

Itselle paras sähkösopimus on sellainen, joka sopii oman kodin tarpeisiin ja joka on mahdollisimman edullinen. Sähkösopimusta valittaessa on syytä ensin selvittää oma arvioitu sähkönkulutus vuodelle, jonka jälkeen voit lähteä vertailemaan sopivia vaihtoehtoja. 

Kun olet selvittänyt käyttämäsi kWh-määrän, huomaat heti, kuinka muutamat vaihtoehdot putoavat pois listalta: näet heti, että tietyt sähkösopimukset voivat olla käyttämällesi sähkön määrälle liian hintavia tai epäkäytännöllisiä.

Käytä sähkövertailussa apunasi meidän kattavaa listamme ja valitse sopimus, joka palvelee sinun tarpeitasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Usein kysytyt kysymykset

Scroll to Top