12kk sähkösopimus yhdeksi vuodeksi

Vertaa 12kk sähkösopimus, ja lukitse kiinteä sähkön hinta 1 vuodeksi. Vertaa helposti kilpailutetut vuoden sopparit.

Halvin 12kk sähkösopimus

Sama sähkösopimus ei aina ole halvin. Katso tuore päivittyvä vertailu 12kk sähkösopimuksista alta.

12kk sähkösopimus on lyhyempi määräaikainen sopimus

12kk sähkösopimus on hyvin perinteistä kaksivuotista sopimusta lyhyempi määräaikainen sopimus. 1 vuoden määräaikaisessa sähkösopimuksessa hinta pysyy samana koko vuoden ajan, vaikka pörssihinta vaihtelisikin.

1 vuoden sähkösopimukseen on sitouduttava koko vuoden ajaksi, eikä sitä voi irtisanoa kuin esimerkiksi muuton yhteydessä.

Paras puoli 12kk määräaikaisessa sähkösopimuksessa on, että saat sähköä koko vuoden samaan kiinteään hintaan.

Sopimus

12 kuukauden sähkösopimus pähkinänkuoressa

  • Sama kiinteä hinta vuoden ajanjaksolle
  • Ei vuotta pidempää sitoutumisaikaa
  • Sopimukseen voi liittyä kulutusvaikutus, joka joustaa hieman sähkön hintaa
  • Sopimuksen hinta tai ehdot eivät voi muuttua sopimuskauden aikana
  • Halutessasi saat 1 vuoden sopimuksen myös vihreänä sähkönä

Tästä 1-vuotisen sähkösopimuksen hinta koostuu

Sähkösopimuksen hinta koostuu useammasta eri elementistä. Itse sähköenergiassa eli varsinaisessa sähkösopimuksena maksat kuluttajana sähköenergiasta sekä kuukausittaista perusmaksua.

  • Sähköenergia: Tästä maksetaan kulutuksen mukaan, ja hinta ilmoitetaan tavallisemmin sentteinä kilowattitunnilta.
  • Perusmaksu: Tätä maksat kuukausittain riippumatta kulutuksestasi. Erityisesti, jos kulutuksesi on pientä kiinnitä siis huomiota perusmaksun hintaan sekä mahdollisiin perusmaksutarjouksiin

Sinulle näkyvien hintojen ohella sähköenergian hintaan vaikuttaa johdannaismarkkinoiden näkemys tulevasta sähkön hinnasta vuoden skaalalla, odotukset asiakkaiden sähkön käytön ajankohdista, riskimarginaalit ja sähköyhtiön kate. Lisäksi sähköstä maksetaan 24 % arvonlisäveroa.

Huomaa myös, että maksat sähkösopimuksen ohella myös sähkönsiirrosta. Sen hintaa et kuitenkaan pysty kilpailuttamaan, vaan laskuttajana on aina paikallinen sähköverkkoyhtiö.

Vertaile 1 vuoden sähkösopimukset

Sähkön hinnan vaihdellessa nykyään aiempaa tiheämpään tahtiin, ovat 12kk sähkösopimukset nostaneet suosiotaan.

Erot näissäkin sopimuksissa voivat olla todella isoja. Eri sähköyhtiöt näkevät hintariskit eri tavoin ja päivittävät hintojaan eri vaiheissa. Lopputulemana yksi 12kk sähkösopimus voi olla merkittävästi halvempi kuin toinen.

Vain vertaamalla ja kilpailuttamalla eri sähköyhtiöt on mahdollista löytää halvin ja sopivin vuoden sähkösopimus. Meillä juuri se onnistuu todella helposti.

Milloin 12 kuukauden sähkösopimus kannattaa?

12kk sähkösopimus on monelle hyvä välimallin ratkaisu. Jos 24 kk sähkösopimukseen sitoutuminen tuntuu liian pitkältä ajalta, mutta haluat kuitenkin hintavakautta sopimukseesi, voi vuoden soppari olla juuri passeli sinulle.

12kk sopimuksessa on kaikista ratkaisevinta sen hinta. Liian kalliiseen sopimukseen ei kannata sitoutua vuodeksikaan, vaan sopimuksen hinta on tärkeää kilpailuttaa.

Lopulta 12kk sopimuksessa hinta määräytyy aina markkinoiden odotusten mukaan, mutta hinta voi silti erota suuntaan tai toiseen esimerkiksi pörssisähkön keskihinnasta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ottaessasi vuoden kiinteän sähkösopimuksen maksat samalla sähköyhtiölle myös riskilisää ja eräänlaista vakuutushintaa siitä, että saat saman hinnan koko ajaksi.

Usein kysyttyä

Scroll to Top