24kk sähkösopimus 2 vuodeksi

Vertaile 24kk sähkösopimus, jolla lukitset huolettoman kiinteän hinnan 2 vuoden ajaksi. Katso vertailu ja valitse paras.

Suosittelemme:

Fortum logo

8,40 c/kWh
Hinta

3,99 €/kk
Kk-maksu

 • Kiinteä +- kulutusvaikutus
 • Kiinteä hinta 24 kuukaudeksi
 • Säästä ajoittamalla käyttöä

Halvin 24kk sähkösopimus

24kk sähkösopimusten hinnat elävät koko ajan. Kilpailuta tästä 2 vuoden sopimus eri yhtiöiden kesken.

24kk sähkösopimus lukitsee kiinteän hinnan

24kk sähkösopimus on yksi Suomen suosituimmista sähkösopimustyypeistä. Kaksivuotinen sopimus on lähes jokaiselle sopiva sähkösopimus, jossa sähkön hinnan vaihteluista ei tarvitse hetkeen murehtia.

24kk sopimuksen valinnassa tärkeintä on tietysti sähkön hinta. Sopimuksella on tietty energian hinta, joka lukitaan kiinteäksi koko sopimuskaudelle. Lisäksi hintaan lisätään perusmaksu ja hybridisopimuksissa myös niin sanottu kulutusvaikutus.

Kääntöpuolena 24kk sähkösopimuksessa on sen sitovuus. Kyseessä on määräaikainen sähkösopimus, joten se sitoo sekä sinua että sähköyhtiötä. Et voi irtisanoa sopimusta ennen kuin määräaika päättyy – vaikka uudet sopimukset olisivatkin halvempia.

Sopimus

Kaksivuotinen sähkösopimus pähkinänkuoressa

 • Vakaa ja kiinteä hinta koko 24 kuukauden jaksolle
 • Sähkön pörssihinnan vaihtelut eivät näy sähkölaskullasi
 • Sitoudut sopimukseen 2 vuodeksi
 • Sähköyhtiö ei voi muuttaa sopimusta kesken sopimuskauden
 • Tarjolla voi olla monenlaisia lisäpalveluita, kuten vihreää sähköä, vaihtoturvaa tai vakuutuksia

2 vuoden sähkösopimuksen purkaminen

Lähtökohtaisesti 2 vuoden sähkösopimusta ei voi purkaa ennen määräajan päättymistä. Samalla, kun solmit sopimuksen sähköyhtiön kanssa sitoudut siis samalla sovittuun hintaan.

Kuitenkin on olemassa tiettyjä poikkeuksia, jolloin sopimuksen purkaminen voi olla mahdollista. Tässä niistä muutama:

 • Muutat uuteen asuntoon. Yleisten sähkönmyyntiehtojen mukaan määräaikaisen sopimuksen voi purkaa, kun muutat uuteen asuntoon, ellei sopimusehdoissa muuta sovita. Muuttaessa voit siis vaihtaa toiseen sähkösopimukseen.
 • Sopimus tehdään muusta syystä toisen nimiin. Et voi itse ottaa uutta sähkösopimusta määräaikaisen tilalle, mutta jos joku toinen tekee uuden sähkösopimuksen samaan kohteeseen, saattaa se onnistua. Huomaa kuitenkin, että sopimuksen tekeminen esimerkiksi puolison nimiin ilman, että vaikka asumisjärjestelyissä tapahtuu tämän oikeuttavaa muutosta voi olla sopimusrikkomus. Sähköyhtiöt ovat viime vuosina tarkentaneet asian valvontaa.
 • Sähköyhtiö menee konkurssiin. Jos sähköyhtiö menee konkurssiin, määräaikainen sähkösopimus purkautuu useimmissa tapauksissa.

Vertaa halvin 24kk sähkö helposti kauttamme

Vertaile ja kilpailuta saadaksesi edullisin sähkösopimus. Käytä sähkövertailuamme ja löydä edullisin 24kk sähkösopimus vaivattomasti.

Kun vertaat sähkösopimuksia, on tärkeää tarkastella sekä kWh-hintaa että perusmaksua. Muista: jos taloutesi kuluttaa vähän sähköä, kannattaa valita mahdollisimman alhainen perusmaksu.

Erot 2 vuoden sähkösopimuksissa saattavat nykyään olla isojakin. Kilpailu sähköyhtiöiden kesken on kovaa, ja saatat silloin tällöin myös löytää esimerkiksi erikoistarjouksena etuja perusmaksusta tai sähkösopimuksen kylkeen myytäviä lisäetuja.

Vertaa siis parhaat 24kk sähkötarjoukset ja kilpailuta omaan talouteesi paras diili.

Kannattaako valita 24kk sopimus?

24kk määräaikainen sähkösopimus on monelle hyvä valinta sähkösopimukseksi. Samalla 2-vuotinen sopimus ei kuitenkaan ole täydellinen, eikä liian kalliiseen hintaan missään nimessä kannata sitoutua.

24kk sähkösopimuksessa hyvänä puolena on vakaa ja kiinteä hinta, joka on etukäteen tiedossa jopa 2 vuodeksi. Samalla, jos sopimuksen tekee liian kalliiseen hintaan, tulee ihan turhaan maksaneeksi ylihintaa sähköstä jopa 2 vuoden ajan.

Vaihtoehtona 24kk sopimukselle on lyhyempi, esimerkiksi vuoden pituinen sähkösopimus. Lisäksi vaihtoehtona on tietysti pörssisähkösopimus, jossa maksetaan aina aitoa markkinahintaa koko ajan vaihtelevan spot-hinnan mukaan.

Lopulta kaikki riippuu omista tarpeista ja sähkönkulutuksesta. Jos sähköasioiden kanssa ei halua vaivata päätä pariin vuoteen, on 24kk sähkösopimus erinomainen valinta.

Usein hinta ratkaisee, mutta pidä nämäkin mielessä

Valitessasi 24kk sähkösopimusta hinta on usein ensimmäinen asia, joka tulee mieleen. Mutta myös monia muita tärkeitä tekijöitä kannattaa ottaa huomioon sopimusta tehdessä. Tässä on muutamia muita seikkoja, jotka voivat vaikuttaa päätökseesi.

Sähkön tuotantotapa

Sähkön tuotantotapa on merkittävä ympäristön kannalta. Onko sähkö uusiutuvaa, kuten tuuli- tai aurinkovoima, vai peräisin fossiilisista polttoaineista? Valinta voi vaikuttaa hiilijalanjälkeesi.

Lisäpalvelut, kuten vakuutukset

Joissakin sähkösopimuksissa voi olla lisäpalveluita, kuten vakuutuksia tai muita etuja. Nämä voivat olla arvokkaita lisäyksiä, mutta on tärkeää tarkistaa, tarvitsetko niitä todella ja ovatko ne hintansa arvoisia.

Sähköyhtiön luotettavuus

Luotettava yhtiö ei vain toimita sähköä luotettavasti, vaan käsittelee myös laskut ja asiakaspalvelukyselyt ammattimaisesti. Tutki yhtiön mainetta ja arvosteluja ennen päätöksen tekemistä.

Mobiilisovellus

Nykyään monet yhtiöt tarjoavat mobiilisovelluksia, joilla voit seurata sähkönkulutustasi, hallinnoida sopimuksiasi ja ottaa yhteyttä asiakaspalveluun. Sovelluksen laatu ja toiminnot voivat vaikuttaa päätökseesi, varsinkin jos haluat olla jatkuvasti ajan tasalla kulutuksestasi.

Usein kysyttyä

Scroll to Top