Halvin 24kk sähkösopimus vertailusta

Vertaile halvin 24kk sähkösopimus, jolla lukitset huolettoman kiinteän hinnan 2 vuoden ajaksi. Katso vertailu ja valitse paras.

Suosittelemme:

Fortum logo

7,89 c/kWh
Hinta

3,99 €/kk
Kk-maksu

 • Kiinteä +- kulutusvaikutus
 • Kiinteä hinta 24 kuukaudeksi
 • Säästä ajoittamalla käyttöä

Halvin 24kk sähkösopimus

Sähkösopimusten hinnat elävät koko ajan. Kilpailuta tästä halvin sähkösopimus eri yhtiöiden kesken säästääksesi rahaa joka kuukausi.

Vertaa ja löydä halvin sähkö

Halvin sähkö on mahdollista löytää vertailemalla sähkösopimuksia ja -yhtiöitä huolellisesti ennen sähkösopimuksen allekirjoittamista.

Meiltä löydät vertailusta sekä 24kk sähkösopimukset että muut sopimustyypit. Oli haussa sitten halvin 24kk sähkösopimus, lyhyempi 12kk sähkösopimus tai vaikka pörssisähkösopimus, onnistuu vertailu helposti kauttamme.

Näin vertaat sinulle sopivan ja halvimman sähkösopimuksen:

1. Selvitä arvioitu sähkönkulutus vuoden ajalle

Ennen kuin lähdet vertailemaan sähkösopimuksia, on tärkeää selvittää oma arvioitu sähkönkulutus vuoden ajalle. Voit käyttää tässä apunasi esimerkiksi edellisen vuoden sähkölaskuja ja arvioida, kuinka paljon seuraavan vuoden aikana tulet käyttämään sähköä.

2. Vertaa sinulle sopivat vaihtoehdot

Kun olet selvittänyt arvioidun sähkönkulutuksen vuoden ajalle, vertaa millaisen sopimustyypin haluat. Vertailustamme löydät niin kiinteähintaiset kuin pörssihinnoitellutkin sopimukset. Vertailu on nopeaa.

3. Valitse sopiva sähkösopimus

Eteesi avautuu lista saatavilla olevista sähköyhtiöistä ja niiden tarjoamista sopimuksista. Vertailemalla saatavilla olevia vaihtoehtoja voit löytää juuri omaan kotiisi sopivan vaihtoehdon.

24kk sähkösopimus lukitsee kiinteän hinnan

24kk sähkösopimus on yksi Suomen suosituimmista sähkösopimustyypeistä. Kaksivuotinen sopimus on lähes jokaiselle sopiva sähkösopimus, jossa sähkön hinnan vaihteluista ei tarvitse hetkeen murehtia.

24kk sopimuksen valinnassa tärkeintä on tietysti sähkön hinta. Sopimuksella on tietty energian hinta, joka lukitaan kiinteäksi koko sopimuskaudelle. Lisäksi hintaan lisätään perusmaksu ja hybridisopimuksissa myös niin sanottu kulutusvaikutus.

Kääntöpuolena 24kk sähkösopimuksessa on sen sitovuus. Kyseessä on määräaikainen sähkösopimus, joten se sitoo sekä sinua että sähköyhtiötä. Et voi irtisanoa sopimusta ennen kuin määräaika päättyy – vaikka uudet sopimukset olisivatkin halvempia.

Sopimus

Kaksivuotinen sähkösopimus pähkinänkuoressa

 • Vakaa ja kiinteä hinta koko 24 kuukauden jaksolle
 • Sähkön pörssihinnan vaihtelut eivät näy sähkölaskullasi
 • Sitoudut sopimukseen 2 vuodeksi
 • Sähköyhtiö ei voi muuttaa sopimusta kesken sopimuskauden
 • Tarjolla voi olla monenlaisia lisäpalveluita, kuten vihreää sähköä, vaihtoturvaa tai vakuutuksia

Määräaikaisen sähkösopimuksen purkaminen

Lähtökohtaisesti määräaikaista sähkösopimusta ei voi purkaa ennen määräajan päättymistä, oli se sitten voimassa 1 tai 2 vuotta. Samalla, kun solmit sopimuksen sähköyhtiön kanssa sitoudut siis samalla sovittuun hintaan.

Jos olet kuitenkin solminut 3 vuoden sähkösopimuksen, koskee sen sitovuus sinua vain 2 vuoden ajan. Kolmannen vuoden aikana voit siis irtisanoa sopimuksen vapaasti.

Kuitenkin on olemassa tiettyjä poikkeuksia, jolloin sopimuksen purkaminen voi olla mahdollista. Tässä niistä muutama:

 • Muutat uuteen asuntoon. Yleisten sähkönmyyntiehtojen mukaan määräaikaisen sopimuksen voi purkaa, kun muutat uuteen asuntoon, ellei sopimusehdoissa muuta sovita. Muuttaessa voit siis vaihtaa toiseen sähkösopimukseen.
 • Sopimus tehdään muusta syystä toisen nimiin. Et voi itse ottaa uutta sähkösopimusta määräaikaisen tilalle, mutta jos joku toinen tekee uuden sähkösopimuksen samaan kohteeseen, saattaa se onnistua. Huomaa kuitenkin, että sopimuksen tekeminen esimerkiksi puolison nimiin ilman, että vaikka asumisjärjestelyissä tapahtuu tämän oikeuttavaa muutosta voi olla sopimusrikkomus. Sähköyhtiöt ovat viime vuosina tarkentaneet asian valvontaa.
 • Sähköyhtiö menee konkurssiin. Jos sähköyhtiö menee konkurssiin, määräaikainen sähkösopimus purkautuu useimmissa tapauksissa.

Vertaa halvin 24kk sähkö helposti kauttamme

Vertaile ja kilpailuta saadaksesi edullisin sähkösopimus. Käytä sähkövertailuamme ja löydä edullisin 24kk sähkösopimus vaivattomasti.

Kun vertaat sähkösopimuksia, on tärkeää tarkastella sekä kWh-hintaa että perusmaksua. Muista: jos taloutesi kuluttaa vähän sähköä, kannattaa valita mahdollisimman alhainen perusmaksu.

Erot 2 vuoden sähkösopimuksissa saattavat nykyään olla isojakin. Kilpailu sähköyhtiöiden kesken on kovaa, ja saatat silloin tällöin myös löytää esimerkiksi erikoistarjouksena etuja perusmaksusta tai sähkösopimuksen kylkeen myytäviä lisäetuja.

Vertaa siis parhaat 24kk sähkötarjoukset ja kilpailuta omaan talouteesi paras diili.

Kannattaako valita 24kk vai 12kk sopimus?

24kk määräaikainen sähkösopimus on monelle hyvä valinta sähkösopimukseksi. Samalla 2-vuotinen sopimus ei kuitenkaan ole täydellinen, eikä liian kalliiseen hintaan missään nimessä kannata sitoutua.

24kk sähkösopimuksessa hyvänä puolena on vakaa ja kiinteä hinta, joka on etukäteen tiedossa jopa 2 vuodeksi. Samalla, jos sopimuksen tekee liian kalliiseen hintaan, tulee ihan turhaan maksaneeksi ylihintaa sähköstä jopa 2 vuoden ajan.

Vaihtoehtona 24kk sopimukselle on lyhyempi, esimerkiksi vuoden pituinen sähkösopimus. Sen hinta voi kuitenkin markkinatilanteesta riippuen olla 24kk sähkösopimusta kalliimpi.

Lisäksi vaihtoehtona on tietysti pörssisähkösopimus, jossa maksetaan aina aitoa markkinahintaa koko ajan vaihtelevan spot-hinnan mukaan.

Lopulta kaikki riippuu omista tarpeista ja sähkönkulutuksesta. Jos sähköasioiden kanssa ei halua vaivata päätä pariin vuoteen, on 24kk sähkösopimus erinomainen valinta.

Mikä on halvin sähkösopimus minulle?

Halvin sähkösopimus omaan käyttöön on aina hieman talouden erityispiirteistä ja omista mieltymyksistä kiinni. Täysin kiinteähintainen 24kk sopimus on helppo verrata suoraan c/kWh-hinnan ja perusmaksun avulla, mutta nykyisin markkinoilla on myös kulutusvaikutuksellisia sopimuksia.

Kulutusvaikutuksella varustettu sähkösopimus voi olla halvin, jos pystyt ajoittamaan sähkön kulutusta pörssisähkön edulliempiin tunteihin. Vaikutus on tällaisessa sopimuksessa yleensä maltillinen, mutta hinta voi muuttua keskimäärin n. 2c/kWh suuntaansa.

Toisaalta täysin kiinteä sopimus on halvin, kun sähkönkulutuksesi väistämättä on kalliimmilla tunneilla. Esimerkiksi kerrostalossa sähkön käyttöä voi olla vaikea ajoittaa halvempiin tunteihin.

Muista aina halvinta sähkösopimusta metsästäessä pohtia myös sopivaa määräaikaa. 24kk sähkösopimus on monelle sopiva, mutta markkinoilla on myös lyhyempiä, esimerkiksi 12kk:n pituisia sähkösopimuksia.

Usein hinta ratkaisee, mutta pidä nämäkin mielessä

Valitessasi 24kk sähkösopimusta hinta on usein ensimmäinen asia, joka tulee mieleen. Mutta myös monia muita tärkeitä tekijöitä kannattaa ottaa huomioon sopimusta tehdessä. Tässä on muutamia muita seikkoja, jotka voivat vaikuttaa päätökseesi.

Sähkön tuotantotapa

Sähkön tuotantotapa on merkittävä ympäristön kannalta. Onko sähkö uusiutuvaa, kuten tuuli- tai aurinkovoima, vai peräisin fossiilisista polttoaineista? Valinta voi vaikuttaa hiilijalanjälkeesi.

Lisäpalvelut, kuten vakuutukset

Joissakin sähkösopimuksissa voi olla lisäpalveluita, kuten vakuutuksia tai muita etuja. Nämä voivat olla arvokkaita lisäyksiä, mutta on tärkeää tarkistaa, tarvitsetko niitä todella ja ovatko ne hintansa arvoisia.

Sähköyhtiön luotettavuus

Luotettava yhtiö ei vain toimita sähköä luotettavasti, vaan käsittelee myös laskut ja asiakaspalvelukyselyt ammattimaisesti. Tutki yhtiön mainetta ja arvosteluja ennen päätöksen tekemistä.

Mobiilisovellus

Nykyään monet yhtiöt tarjoavat mobiilisovelluksia, joilla voit seurata sähkönkulutustasi, hallinnoida sopimuksiasi ja ottaa yhteyttä asiakaspalveluun. Sovelluksen laatu ja toiminnot voivat vaikuttaa päätökseesi, varsinkin jos haluat olla jatkuvasti ajan tasalla kulutuksestasi.

Usein kysyttyä

Scroll to Top