Lyhytaikainen sähkösopimus

Tarvitsetko sähköä vain hetkeksi aikaa? Lyhytaikainen sähkösopimus on voimassa toistaiseksi tai vain lyhyen määräajan.

Vertaa lyhytaikainen sähkösopimus

Valitse lyhytaikainen sähkösopimus väliaikaiseen tarpeeseen. Vertaa alta vaihtoehtosi.

Millainen on väliaikainen sähkösopimus?

Väliaikainen ja lyhytaikainen sähkösopimus on oikea valinta, kun haluat vain lyhyeksi aikaa sähkösopimuksen etkä halua sitoutua pitkäksi aikaa. Väliaikaiseksi sähkösopimukseksi kannattaakin valita toistaiseksi voimassa oleva sopimus, tai vähintäänkin sähkösopimus lyhyellä määräajalla.

Usein lyhytaikaiseksi sopimukseksi sopii esimerkiksi pörssisähkö tai lyhyt kiinteä ja määräaikainen sopimus.

Parhaiten markkinatilanteen seuraamiseen sopii pörssisähkö, sillä silloin maksat aina oikeaa ajankohtaista markkinahintaa. Kun valitset pörssisähkösopimuksen väliaikaiseksi sähkösopimukseksi, voit seurata laskevatko määräaikaisten sopimusten hinnat.

Mihin tilanteisiin lyhytaikainen sähkösopimus sopii?

Lyhytaikainen sähkösopimus voi tulla tarpeeseen monessa eri tilanteessa. Keräsimme tähän muutaman esimerkkitilanteen:

 • Et halua sitoutua kalliiseen määräaikaiseen sopimukseen: Sähkön futuurihintojen ollessa korkealla määräaikaiset sähkösopimukset ovat tavallista kalliimpia. Valitsemalla lyhytaikaisen toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voit hetken aikaa seurata sähkömarkkinoita, jos hinnat lähtevätkin laskuun.
 • Olet muuttamassa pian pois: Toistaiseksi voimassa oleva tai lyhyt määräaikainen sopimus on kätevä, kun esimerkiksi muuton takia sähkösopimuksen tarve on lyhytaikainen. Huomaa, että voit kuitenkin purkaa määräaikaisenkin sopimuksen yleisesti muuton yhteydessä.
 • Tarvitset muusta väliaikaisesta syystä sähkösopimuksen: Esimerkiksi vuokra-asunnossa on hyvä pitää sähköt vuokralaisten välillä, jolloin voit joutua itse tekemään lyhytaikaisen sopimuksen asuntoon.

  Lyhytaikainenkin sähkösopimus kannattaa vertailla

  Vaikka tarvitsisit sähkösopimusta vain lyhyeksi aikaa, kannattaa hintoja silti vertailla. Kilpailuttamalla voi saavuttaa suurtakin säästöä, ja esimerkiksi toistaiseksi voimassa olevien pörssisähkösopimusten marginaalit voivat vaihdella merkittävästi eri yhtiöiden välillä.

  Vieläkin isompia erot ovat, jos olet tekemässä lyhyttä määräaikaista sopimusta tai tavallista toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta.

  Sähkösopimusten vertailu kannattaa.

Scroll to Top