Fortum Tarkka – kokemuksia ja tietoa

Fortum Tarkka on moderni pörssisähkösopimus matalalla marginaalilla. Sopimukseen on liitettävissä myös hintatakuu, jolla voit lukita hinnan tarvittaessa.

Mikä Fortum Tarkka?

Fortum Tarkka on toistaiseksi voimassa oleva pörssisähkösopimus, joka noudattaa Nordpoolin tunnittain vaihtuvia spot-hintoja.

Sähkölasku vaihtelee ajankohtaisen sähkön markkinahinnan mukaan, ja voit säästää ajoittamalla sähkön käyttöä sähköpörssin halvemmille tunneille.

Tarkka on loistava valinta esimerkiksi sähkölämmittäjälle, joka pystyy ajoittamaan sähkön käyttöä ja hyötymään edullisemmista sähkön tunneista.

Fortum Tarkan erikoisuutena on hinnanlukitusmahdollisuus nimeltä hintatakuu. Maksamalla hintatakuun kuukausimaksun saat tarjouksia, joiden kautta voit lukita kiinteän sähkön hinnan seuraavalle muutamalle kuukaudelle. Näin voit turvata kiinteän hinnan vaikka talven kylmille kuukausille.

Fortum logo

Spot
+ 0,45 c/kWh

3,99 €/kk
Kk-maksu

  • Pörssisähkösopimus
  • Edullinen marginaali
  • Voimassa toistaiseksi

Fortum Tarkka kokemuksia

Fortum Tarkka on pörssisähkösopimus, joka on sopimustyyppinä kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta.

Fortum Tarkkaan liittyvät kokemukset ovat vahvasti sidoksissa pörssisähköön yleisesti. Mitä paremmin omaa kulutusta onnistuu ajoittamaan, sen tyytyväisempiä pörssisähköön ja Tarkka-sopimukseen ollaan.

Tarkkaan liittyvään Hintatakuu-palveluun puolestaan ei olla oltu erityisen tyytväisiä netin keskustelupalstoilla. Saadut tarjoukset ovat kuluttajien mielestä olleet kalliita.

Lopulta oma henkilökohtainen kokemus on varmasti pitkälti riippuvainen siitä, miten pörssisähkösopimusta osaa hyödyntää ja mihin hinnat liikkuvat.

Erinomainen puoli Fortum Tarkassa on, että sen voi irtisanoa vain 2 viikon irtisanomisajalla, jos mistä tahansa syystä on tyytymätön sopimukseen.

Fortum logo

Kannattaako Fortum Tarkka?

Fortum Tarkka kannattaa, jos ymmärtää, miten pörssisähkösopimus toimii ja mitä mahdollisia riskejä siihen liittyy. Sähkön hinta voi vaihdella eri aikoina ja kuukausina merkittävästi, mutta pitkässä juoksussa spot-hintaan pohjautuva pörssisähkö tulee keskimäärin halvemmaksi.

Tarkka on erilainen sopimus eri kotitalouksille. Toisissa kodeissa sähköä kuluu enemmän kuin toisissa, ja myös sähkön käytön ajoituksen mahdollisuudet vaihtelevat paljon.

Kerrostalo

Kerrostalossa sähkön kulutus on pienempää, mutta sähkön käyttöä ei pysty ajoittamaan yhtä hyvin. Yhtä kaikki Fortum Tarkka -pörssisähkö sopii, jos olet valmis seuraamaan sähkön hintoja ja haluat maksaa aina ajankohtaista markkinahintaa sähköstä.

Omakotitalo

Omakotitalossa mahdollisuudet ajoittaa sähkön käyttöä halvempiin tunteihin ovat usein paremmat. Jos sinulla on sähkölämmitys, voit ajoittaa esimerkiksi käyttöveden lämmitystä halvempiin yön tunteihin. Fortum Tarkka -pörssisähkö on hyvä valinta omakotitaloasujalle.

Rivitalo

Rivitaloon Fortum Tarkka sopii, jos sähkön ajankohtaista tuntihintaa pystyy seuraamaan, ja on valmis hinnanvaihteluihin.

Yhteenveto Tarkasta

Fortum Tarkka on edullisella marginaalilla varustettu pörssisähkösopimus. Se sopii hyvin kuluttajalle, joka tietää pörssisähkön riskit ja haluaa markkinahintaisen sähkön.

Vaihtelevan spot-hinnan ansiosta Tarkka-sopimuksen tehnyt voi säästää selvää rahaa verrattuna muihin sähkösopimuksiin. Tämä onkin todellinen tarkan markan sähkösopimus.

Scroll to Top