Halvin sähkö löytyy vertailusta

Halvin sähkö omiin tarpeisiin löytyy sähkövertailun avulla. Vertaa halvimmat sähkösopimukset ja säästä nyt!

TOP 3 sähkötarjousta

Fortum logo

12,01c/kWh
Hinta

3,99 €/kk
Kk-maksu

 • Kiinteä +- kulutusvaikutus
 • Kiinteä hinta 24 kuukaudeksi
 • Säästä ajoittamalla käyttöä
Fortum logo

Spot
+ 0,45c/kWh

4,50 €/kk
Kk-maksu

 • Pörssisähkösopimus
 • Edullinen marginaali
 • Voimassa toistaiseksi
Nordic Green Energy

12,99c/kWh
Hinta

4,90 €/kk
Kk-maksu

 • Täysin kiinteä hinta 2 vuodeksi
 • Mukaan vaihtoturva halutessasi
 • Sähköä hyvään hintaan Oomilta

Hinnat sis. ALV 24%.

Halvin sähkösopimus

Vertaile sähkösopimuksia ja löydä halvin sähkö omaan kotiin. Toistaiseksi voimassa oleva, määräaikainen tai pörssisähkö: kaikki sähkösopimukset löytyvät saman katon alta. Kilpailuta halvin sähkö meidän kauttamme nopeasti ja helposti.

Vertaa ja löydä halvin sähkö

Halvin sähkö on mahdollista löytää vertailemalla sähkösopimuksia ja -yhtiöitä huolellisesti ennen sähkösopimuksen allekirjoittamista. Koska sähköyhtiöitä on niin paljon, niiden vertaileminen yksi kerrallaan on työlästä ja aikaa vievää. Siksi kannattaa käyttää apuna meidän sivustoamme, jolla mahdollistamme parhaiden sähköyhtiöiden vertailemisen nopeasti vain muutamalla askeleella.

Seuraavia askeleita seuraamalla voit vertailla sähkösopimukset nopeasti ja näppärästi.

1. Selvitä arvioitu sähkönkulutus vuoden ajalle

Ennen kuin lähdet vertailemaan sähkösopimuksia, on tärkeää selvittää oma arvioitu sähkönkulutus vuoden ajalle. Voit käyttää tässä apunasi esimerkiksi edellisen vuoden sähkölaskuja ja arvioida, kuinka paljon seuraavan vuoden aikana tulet käyttämään sähköä.

2. Vertaa sinulle sopivat vaihtoehdot

Kun olet selvittänyt arvioidun sähkönkulutuksen vuoden ajalle, vertaa millaisen sopimustyypin haluat. Vertailustamme löydät niin kiinteähintaiset kuin pörssihinnoitellutkin sopimukset. Vertailu on nopeaa.

3. Valitse sopiva sähkösopimus

Eteesi avautuu lista saatavilla olevista sähköyhtiöistä ja niiden tarjoamista sopimuksista. Vertailemalla saatavilla olevia vaihtoehtoja voit löytää juuri omaan kotiisi sopivan vaihtoehdon.

Mikä on halvin sähkösopimus minulle?

On tärkeää muistaa, että halvin sähkösopimus omaan kotiin riippuu omasta sähkönkulutuksesta ja siitä, minkälainen koti sinulla on. Esimerkiksi kerrostaloasunnossa sähköä kuluu paljon vähemmän kuin omakotitalossa, joten halvin sähkösopimus kerrostaloon tuskin on halvin sopimus omakotitaloon. Kannattaa siis pitää mielessä, että ihan heti ei kannata allekirjoittaa samaa sähkösopimusta kuin naapurin Pekka, vaan on syytä vertailla eri vaihtoehtoja huolellisesti. 

Sähkölasku koostuu muutamasta eri asiasta: sähkön kilowattihinnasta, perusmaksusta, sähkösiirrosta ja veroista. Asiakkaat voivat kilpailuttaa kilowattihinnan ja perusmaksun, mutta sähkönsiirtoa ja veroja ei voi kilpailuttaa.

PalveluKilpailutus onnistuuKilpailutus ei onnistu
Sähkön kWh-hintax
Perusmaksux
Sähkönsiirtox
Verotx

Halvin sähkö asuntotyypin mukaan

Eri asuntoihin sopii erilaiset sähkösopimukset. Vertaa tästä, millainen sopimus sinulle sopisi asunnon mukaan.

Omakotitalo

Omakotitalossa sähköä kuluu tyypillisesti paljon enemmän kuin kerrostalossa tai rivitalossa. Omakotitalon neliömäärä on suurempi, jonka lisäksi omakotitaloissa on joskus myös sähköllä toimiva lämmitys, mikä voi nostaa sähkölaskun loppusummaa suuriin lukemiin. 

Monissa omakotitaloissa pörssisähkö voi olla halvin sähkö. Pörssisähkön hinta määräytyy joka tunti sähköpörssi Nord Poolissa ja hinta perustuu reaaliaikaiseen kysyntään ja tarjontaan. Näin ollen pörssisähkö on edullisimmillaan esimerkiksi yöaikaan ja kesällä, jolloin sähkön kysyntä ei ole yhtä korkealla kuin päiväsaikaan tai talvisin. 

Jos omakotitalossa on mahdollista keskittää sähkön suurin kulutus yöaikaan, pörssisähkö voi olla hyvä vaihtoehto.

Kerrostalo

Kerrostaloissa ei yleensä kulu sähköä yhtä paljon kuin esimerkiksi omakoti- tai rivitalossa. Kerrostaloasunnoissa on myös yleensä kaukolämmitys, joten asukkaiden ei tarvitse huolehtia asunnon lämmittämisestä oman lompakon kustannuksella. Kerrostaloihin voikin sopia hienosti esimerkiksi pakettisähkö, jossa asiakas saa kuukausittain käyttöönsä tietyn määrän sähköä ja josta hän maksaa kiinteän hinnan joka kuukausi. Mahdollisesta paketin ylimenevästä sähköstä asiakas maksaisi hinnaston mukaisen hinnan. 

Jos on mahdollista löytää pakettisähkö ilman perusmaksua tai edullinen määräaikainen sopimus ilman perusmaksua, tämä saattaa olla halvin sähkö kerrostaloasuntoon.

Rivitalo

Kerrostaloasunnon lailla myös rivitalossa sähkönkulutus on yleensä omakotitaloa vähäisempää, joten halvin sähkösopimus voi olla kiinteähintainen, perusmaksuton sopimus. Kiinteähintaisessa sähkösopimuksessa hinta pysyy samana koko sopimuskauden. Pienissä rivitaloissa saattaa myös toimia pakettihintainen sähkö, mutta on tärkeää vertailla vaihtoehdot etukäteen ja miettiä omaa sähkönkulutusta vuositasolla.

Erilaiset sähkösopimustyypit

Sähköyhtiöillä voi olla tarjolla monia erilaisia sopimustyyppejä, joista asiakas voi valikoida sellaisen, mikä sopii omaan kotiin ja budjettiin parhaiten. Sopimustyyppeihin on syytä tutustua etukäteen, sillä yksi sopimustyyppi voi olla erinomainen kerrostaloon siinä missä toinen passaa paremmin omakotitaloon.

Yleisimpiä sähkösopimustyyppejä ovat kiinteähintainen sähkö, pörssisähkö, yö- ja kausisähkä sekä pakettisähkö. Joillakin yhtiöillä voi olla myös tarjolla opiskelijasähkö erikseen opiskelijoille.

Kiinteähintainen sähkösopimus

Kiinteähintainen sähkösopimus on juuri sitä, miltä se kuulostaakin. Tässä sopimuksessa sähkön kWh-hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Kiinteähintainen sähkö on turvallinen vaihtoehto, sillä seuraavan sähkölaskun summa on helposti ennustettavissa.

Pörssisähkö

Yösähkö ja kausisähkö

Yösähkö on sopimustyyppi, jota käyttävät etenkin sellaiset asiakkaat, joilla yöaikainen sähkönkäyttö on suurta. Yösähkössä sähkön hinta on edullisempaa yöaikaan ja kalliimpaa päivällä. Jos asiakas voi keskittää sähkön käytön yöajalle, yösähkö voi olla hyvä vaihtoehto. 

Kausisähkö toimii samalla idealla kuin yösähkö, mutta sähkön hinta laskee ja nousee vuodenaikojen mukaan.

Pakettisähkö

Monissa pienissä asunnoissa ja kerrostaloissa pakettisähkö on erinomainen vaihtoehto. Tässä sopimustyypissä asiakas saa käyttöönsä tietyn määrän sähköä per kuukausi ja hän maksaa siitä kiinteän pakettihinnan. Jos sähkön kulutus ylittää paketissa esitetyn määrän, asiakas maksaa ylimenevästä osasta hinnaston mukaisen maksun.

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sopimus?

Kun sähkösopimusta solmitaan, asiakas voi valita kahden vaihtoehdon väliltä: hän voi valita joko toistaiseksi voimassa olevan tai määräaikaisen sähkösopimuksen. Kummallakin on omat hyvät ja huonot puolensa ja niitä kannattaa miettiä ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Toistaiseksi voimassaMääräaikainen
Irtisanominen14 päivääSopimuksen päättyessä tai muuton yhteydessä
HintaerotYleensä hieman kalliimpiMahdollista saada edullinen hinta määräajalle
Hinnan nostoVoi tapahtua sähköyhtiön ilmoituksella koska tahansaVoi tapahtua vain sopimuksen umpeutuessa

Halvin sähkö 12kk-sopimuksella

Halvin sähkö 12kk sopimuksella on mahdollista löytää vertailemalla. Valitsemalla määräaikaisen sopimuksen 12 kuukauden sopimuksella voit onnistua löytämään edullisia vaihtoehtoja. Sähköyhtiö voi tarjota esimerkiksi uusille asiakkaille edullisen sopimuskauden 12 kuukauden sopimuksella. 

12 kuukauden määräaikainen sähkösopimus on hyvä esimerkiksi opiskelijoille sekä heille, jotka haluavat aina vuoden välein kilpailuttaa sähkösopimuksia ja metsästää mahdollisimman edullisia vaihtoehtoja.

Halvin sähkö 24kk-sopimuksella

Kun haussa on halvin sähkö 24kk-sopimuksella, on parasta alkaa vertailla määräaikaisia sähkösopimuksia. Saat kahden vuoden ajalle kiinteähintaisen, määräaikaisen sopimuksen, jonka aikana sähkön kWh-hinta ei muutu. Näistä sopimuksista on myös tarjolla eniten sähkötarjouksia.

Myös sähkösopimus 24 kuukaudeksi voi olla hyvä vaihtoehto opiskelijalle. Tämä sopii myös heille, jotka eivät halua ihan heti olla kilpailuttamassa sähkösopimksia, mutta jotka haluavat lukita kiinteän hinnan 24 kuukaudeksi. 

24 kuukauden sopimuskauden jälkeen sähkösopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana sopimuksena.

Halvin sähkösopimus opiskelijalle

Opiskelijat elävät usein tiukalla budjetilla, jolloin sähkösopimusten vertaileminen on tärkeämpää kuin koskaan. Joillakin sähköyhtiöillä on tarjolla opiskelijasähkö, mikä on suunniteltu opiskelijoiden tarpeita silmällä pitäen. Näissä sopimuksissa ei esimerkiksi välttämättä ole lainkaan perusmaksua tai kWh-hinta voi olla hieman tavallista alhaisempi. 

On kuitenkin hyvä muistaa, ettei opiskelijasähkö ole aina opiskelijalle se edullisin vaihtoehto. Joskus tavallinen määräaikainen, kiinteähintainen sähkösopimus tai pakettisähkö voivat olla varteenotettavia vaihtoehtoja. Kun opiskelija etsii halvinta sähkösopimusta, hänen kannattaakin ottaa huomioon paitsi tarjolla olevat opiskelijasähkösopimukset, myös muita edullisia sähkösopimuksia.

Opiskelija

Sähkön tuotantotavalla on väliä

Maailmaa koettelevan energia- ja ilmastokriisin alla jokaisen meidän valintamme ovat tärkeitä. Nykyään niin Suomessa kuin ulkomailla pyritään tuottamaan sähköä mahdollisimman ympäristöystävällisellä ja uusiutuvalla tavalla. Jokaisen asiakkaan kannattaakin miettiä, onko vihreän sähkön käyttäminen omassa kodissa prioriteetti. Jos näin on, asiakas voi valita sähkön tuotantotavaksi uusiutuvan energian, kuten tuuli-, vesi- tai aurinkovoimalla tuotetun sähkön.

Sähköä voidaan tuottaa esimerkiksi maakaasulla, ydinvoimalla, jätteenpoltolla sekä tuuli-, vesi- ja aurinkovoimalla.

TuotantotapaUusiutuva Fossiilinen polttoaine
Maakaasux
Öljyx
Ydinvoimax
Tuulivoimax
Aurinkovoimax
Vesivoimax

Vaikka uusiutuvalla energialla tuotettu sähkö voi olla himpun verran hinnakkaampaa kuin fossiilisella energialla tuotetn sähkön hinta, vihreän sähkön käyttäminen on ympäristöteko ja sitä kannattaa harkita. 

Suomen halvin sähkösopimus vaihtelee

Kun sähkösopimuksen solmiminen on ajankohtaista, monet lähtevät tietysti etsimään halvinta sähkösopimusta. Halvin sähkösopimus kuitenkin vaihtelee riippuen esimerkiksi sähkön hinnasta, vuodenajasta ja oman kodin tarpeista. Kun sähkön hinta on korkealla, viime vuonna käyttämäsi sähkösopimus ei ehkä enää olekaan se edullisin vaihtoehto. Toisaalta sähkön hinnan laskiessa kannattaa lähteä kilpailuttamaan muita vaihtoehtoja mahdollisimman pienen sähkölaskun saamiseksi. 

Suomen halvin sähkösopimus löytyy vain kilpailuttamalla ja vertailemalla sähkösopimuksia tasaisin väliajoin. Jos sinulla on määräaikainen sähkösopimus, se kannattaa kilpailuttaa sopimuksen loppuessa. Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset on syytä kilpailuttaa joka vuosi tai vähintään kahden vuoden välein, sillä sähkön hinta voi muuttua roimasti lyhyessä ajassa.

Löydä halvin sähkö 2022 meiltä

Jokainen haluaa löytää mahdollisimman halvan sähkösopimuksen pitääkseen luukusta kolahtavan sähkölaskun summan mahdollisimman pienessä lukemassa. Halvin sähkö löytyy yksinkertaisesti vain vertailemalla vaihtoehtoja ja kilpailuttamalla sähkösopimukset huolellisesti. 

Meidän kauttamme voit helposti löytää halvimman sähkösopimuksen. Meidän sivuillamme voit vertailla sähköyhtiöitä ja sopimuksia nopeasti ja näppärästi ja valita saatavilla olevien tarjousten joukosta edullisimman vaihtoehdon omaan kotiisi. 

Näin kilpailutat sähköyhtiöt ja -sopimukset meidän kauttamme:

 1. Selvitä ensin arvioitu vuosittainen sähkönkulutuksesi
 2. Kirjaa tiedot meidän työkaluumme
 3. Vertaile sähkösopimuksia

Jos listalta löytyy hyvä sähkösopimus, voit allekirjoittaa sopimuksen nopeasti netissä ja sopia uuden sopimuksen alkamisajan minuuteissa. Muista kilpailuttaa ja vertailla sähkösopimukset tasaisin väliajoin pitääksesi sähkölaskusi hinnan mahdollisimman alhaisena.

Usein kysytyt kysymykset

Scroll to Top