Sähkösopimus ilman luottotietoja

Sähkösopimus on mahdollista saada myös ilman luottotietoja. Sähköyhtiö voi vaatia vakuutta, mutta aina sekään ei ole pakollinen.

Fortum logo

7,89 c/kWh
Hinta

3,99 €/kk
Kk-maksu

 • Kiinteä +- kulutusvaikutus
 • Kiinteä hinta 24 kuukaudeksi
 • Säästä ajoittamalla käyttöä
Fortum logo

Spot
+ 0,45 c/kWh

3,99 €/kk
Kk-maksu

 • Pörssisähkösopimus
 • Edullinen marginaali
 • Voimassa toistaiseksi
Fortum logo

8,79 c/kWh
Hinta

4,90 €/kk
Kk-maksu

 • Kiinteä 2 vuoden hinta
 • Ei yllätyksiä
 • Hyödynnä tarjous

Hinnat sis. ALV 24%.

Vertaa sähkösopimus ilman luottotietoja

Katso tästä koko sähkön hintavertailumme ja löydä sinulle sopiva sähkösopimus. Hinnoissa voi olla isojakin eroja.

Voiko sähkösopimuksen saada ilman luottotietoja?

Sähkösopimus luokitellaan Suomessa perustarpeeksi. Myös ilman luottotietoja on mahdollista saada sähkösopimus, joskin siihen voi liittyä erityisehtoja.

Sähköyhtiö voi pyytää luottotiedot menettäneeltä asiakkaalta etukäteen vakuutta ennen sopimuksen tekemistä. Sopimus tehdään ensin normaaliin tapaan, ja jos vakuutta tarvitaan, sähköyhtiö on erikseen yhteydessä.

Tarvittaessa sähkövakuutta varten voi hakea esimerkiksi Kelan tukea. Kaikissa tapauksissa vakuutta ei myöskään tarvita, jos luottotiedoissa oleva häiriö on pieni, eikä liity sähkölaskuihin.

Varmimmin sähkösopimus ilman luottotietoja on mahdollista saada isolta sähköyhtiöltä, jolla on valmiit prosessit tilanteiden käsittelyyn. Luottotietojen tarkastus on yleinen käytäntö kaikissa suomalaisissa sähköyhtiöissä.

Näin hankit sähkösopimuksen ilman luottotietoja

1. Tee sähkösopimus normaalisti

Tee aluksi sähkösopimus ihan normaaliin tapaan netissä. Sähköyhtiö tarkastaa tarvittaessa luottotiedot automaattisesti suoraan henkilötietojesi perusteella, ja alkuvaiheessa tämä ei vaikuta sopimuksen tilaamiseen mitenkään.

2. Sähköyhtiö pyytää tarvittaessa vakuutta

Jos sähköyhtiö päättää maksuhäiriömerkintöjen takia pyytää vakuutta, se on erikseen sinuun yhteydessä.

3. Maksa vakuus ja sopimus astuu voimaan

Maksamalla vakuuden etukäteen, sähkösopimus astuu voimaan ja sinua laskutetaan normaaliin tapaan esimerkiksi kuukausittain. Tarvittaessa sähkövakuutta vareten voi hakea tukea esimerkiksi Kelasta. Sähkövakuuden saa sopimuksen päättyessä takaisin, kun on maksanut avoimet sähkölaskunsa.

Oman alueen toimitusvelvollinen sähköyhtiö on aina velvollinen myymään sähköä

Periaatteessa sähköyhtiöllä on aina mahdollisuus valita asiakkaansa ja pyytää vakuutta luottotiedot menettäneiltä. Jokaisella alueella on kuitenkin aina myös toimitusvelvollinen sähköyhtiö, jonka on myytävä sähköä kaikille alueella.

Toimitusvelvollisella sähköyhtiöllä saattaakin olla isompi kynnys pyytää vakuutta, sillä sen toimintaan kohdistuu erilaiset säännöt. Toimitusvelvollisen sähkönmyyjän on lisäksi myytävä sähköä aina kohtuuhinnalla, joskin kohtuulliselle hinnalle ei olemassa selkeää määritelmää.

  Sähkösopimusten hinnoissa on eroja: vertailu kannattaa

  Sähkösopimusten hinnat vaihtelevat yhtiöittäin ja tilanteen mukaan. Sama yhtiö ei suinkaan aina ole halvin, ja voit joutua turhaan maksamaan ylimääräistä, jos et kilpailuta sähkösopimustasi aika ajoin.

  Sähkön hintavertailu on nopeaa ja helppoa meillä. Parhaimmillaan voit säästää jopa satasia vuodessa, kun valitset oikean sähkösopimuksen.

  Sähkösopimusten vertailu kannattaa.

Scroll to Top