Kiinteä sähkösopimus lukitsee hinnan

Kiinteä sähkösopimus varmistaa, että sähkön hintasi ei muutu. Vertaa meiltä halvin kiinteähintainen sähkö.

Suosittelemme:

Fortum logo

8,79 c/kWh
Hinta

4,04 €/kk
Kk-maksu

  • Kiinteä +- kulutusvaikutus
  • Kiinteä hinta 24 kuukaudeksi
  • Säästä ajoittamalla käyttöä

Halvin kiinteähintainen sähkösopimus

Uusien kiinteähintaisten sopimusten hinnat vaihtelevat. Varmista, että saat halvan hinnan sopimuskaudelle täältä.

Kiinteä sähkösopimus on voimassa määräajan

Kiinteässä sähkösopimuksessa solmit sähköllesi kiinteän c/kWh hinnan, joka on voimassa koko sopimuskauden.

Sähköyhtiöt tarjoavat nykyään kiinteähintaisia sähkösopimuksia 6kk, 12kk tai 24kk pituisina. Joskus saatat törmätä jopa 3-vuotiseen kiinteään sopimukseen.

Kiinteähintaisen sähkösopimuksen ehdoton etu on sen vakaus ja ennustettavuus. Tiedät koko sopimuskaudeksi, paljonko maksat sähköstäsi – kävi pörssisähkön markkinahinnalle sitten mitä tahansa.

Samalla kiinteän sopimuksen kääntöpuolena on sitoutuminen. Et voi yleensä irtisanoa määräaikaista kiinteää sopimusta kuin ainoastaan muuton yhteydessä.

Sopimus

Kiinteä sähkösopimus tiivistettynä

  • Sama vakaa sähkön hinta koko sopimuskaudelle
  • Määräaika sitoo sekä sinua että sähköyhtiötä: ehtosi eivät muutu sopimuskautena
  • Sopimuksen määräaika voi vaihdella lyhyestä pidempään
  • Kiinteähintaisella sopimuksella voidaan joskus viitata myös pakettisähköön, jossa sovitaan kiinteä euromääräinen hinta sähkölle
  • Kiinteäänkin sähkösopimukseen voi liittyä kulutukseen pohjautuvia elementtejä, jolloin hinta voi hieman joustaa

Kannattaako kiinteä sähkö vai pörssisähkö?

Kiinteän sähkösopimuksen ja pörssisähkön välillä eroja riittää. Ikuisuus kysymys siitä, kannattaako lukita kiinteä hinta vai mennä pörssisähkösopimuksella riippuu aina omasta tilanteesta.

Kiinteähintainen määräaikainen sähkösopimus kannattaa silloin, kun et halua murehtia sähkön hinnasta ja haluat mahdollisimman ennustettavan sähkölaskun. Pörssisähkö taas sopii, jos olet valmis seuraamaan pörssisähkön hintoja ja ajoittamaan sähkön kulutustasi halvempiin tunteihin esimerkiksi sähkölämmityksen, sähköauton latauksen tai saunan lämmityksen kautta.

Pörssisähkö voi tulla pitkässä juoksussa halvemmaksi, mutta kiinteässä sopimuksessa nautit hintavakaudesta. Lopulta päätös riippuu omasta riskinsietokyvystä ja kiinnostuksesta sähkön hinnan seurantaa kohtaan.

Vertaa halvin kiinteä sähkösopimus

Kiinteää sähkösopimusta valitessa kannattaa aina vertailla hintoja. Halvin kiinteä sähkösopimus voi toisessa tilanteessa löytyä Oomilta ja toisessa vaikka Fortumilta.

Vain kilpailuttamalla ja vertaamalla ajankohtaisia tarjoushintoja voit löytää halvimman ja sopivimman kiinteähintaisen sähkösopimuksen.

Miten kiinteä sähkösopimus suojaa hintavaihtelulta?

Kiinteän sähkösopimuksen selkein etu on sen hintavakaus. Kun valitset kiinteän sopimuksen et ole markkinoiden armoilla, vaan saat määräajaksi sähköä tiettyyn hintaan, vaikka spot-hinta yllättäen nousisikin.

Kiinteässä sopimuksessa sähköyhtiö ostaa suojauksen sähkölle koko tulevaksi sopimuskaudeksi. Kauppaa käydään sähkön johdannaismarkkinoilla eli käytännössä sähköfutuureilla. Kun tilaat kiinteän määräaikaisen sähkösopimuksen, sähkösi siis ostetaan jo etukäteen markkinoilta.

Viime vuosina kiinteiden sopimusten hinnoittelussa on nähty monenlaisia poikkeustilanteita. Jos sähkön kiinteän hinnan ehti lukita esimerkiksi vuoden 2021 kesällä, saattoi sähkölleen saada vielä selvästi tulevaa markkinahintaa halvemman kiinteän hinnan.

Pörssisähkön hinnan yllättäen noustua vuoden 2022 aikana, saivat kiinteän sopimuksen tehneet hyvää säästöä. Toisaalta huonoon aikaan vuoden 2022 aikana kiinteän sopimuksen valinneet ovat joutuneet nyt maksamaan ylihintaa siitä pörssisähkön hinnan laskettua.

Usein kysyttyä

Scroll to Top