Sähkösopimus kerrostaloon vertailusta

Vertaa paras sähkösopimus kerrostaloon. Kerrostaloon sopii sähkö edullisella perusmaksulla tai vaikka kiinteä pakettisähkö.

TOP 3 sähkötarjousta

Fortum logo

7,89 c/kWh
Hinta

3,99 €/kk
Kk-maksu

  • Kiinteä +- kulutusvaikutus
  • Kiinteä hinta 24 kuukaudeksi
  • Säästä ajoittamalla käyttöä
Fortum logo

Spot
+ 0,45 c/kWh

3,99 €/kk
Kk-maksu

  • Pörssisähkösopimus
  • Edullinen marginaali
  • Voimassa toistaiseksi
Fortum logo

8,79 c/kWh
Hinta

4,90 €/kk
Kk-maksu

  • Kiinteä 2 vuoden hinta
  • Ei yllätyksiä
  • Hyödynnä tarjous

Hinnat sis. ALV 24%.

Kilpailuta sähkösopimus kerrostaloon

Kerrostaloasunnossa sähkön kulutus on pientä. Sähkösopimuksella on kuitenkin väliä, sillä erityisesti sopimusten kuukausittaiset perusmaksut voivat tuoda eroja.

Sähkösoppari kerrostaloon: ota nämä asiat huomioon

Kerrostaloasuntoon otettava sähkösopimus kannattaa aina kilpailuttaa. Erot hinnassa ovat usein lopulta pieniä, joten pelkän loppulaskun ohella kannattaa huomioida esimerkiksi sähkön tuotantotapa, sähköyhtiön mobiilisovellus ja tarjotut lisäedut.

Keräsimme listaan kolme tärkeintä pointtia kerrostaloasunnon sähkösopimuksesta.

1. Kerrostaloasunnon kulutus on pientä

Kerrostaloasunnossa sähköä kuluu harvoin paljon. Opiskelijan saunattomassa yksiössä kulutus voi jäädä alle 1 000 kilowattituntiinkin vuodessa. Tyypillisesti isommissakin kerrostaloasunnoissa kulutus liikkuu n. 2 000 – 5 000 kWh:n välillä.

Koska kulutus jää pieneksi, on sähkösopimuksen hinnan osalta perusmaksulla usein suhteessa tavallista isompi vaikutus. Kulutuksen ollessa eri kuukausina melko tasaista voi myös pakettisähkösopimus tulla kyseeseen, jos sille saa tarpeeksi edullisen hinnan.

2. Ilmastoystävällinen sopimus on helppoa tehdä

Sähkösopimuskin on ilmastokysymys. Voit valita sähkösopimuksen tuotantotavan helposti. Osa yhtiöistä myy nykyään pelkästään CO2-vapaata sähköä, tai vähintäänkin voit valita ilmastoystävällisen tuotantomuodon lisäpalveluna.

3. Sopimustyypillä on väliä

Kerrostaloasuntoon kiinteähintainen määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sopimus on yleensä fiksu veto. Määräaikaisessa sopimuksessa hinta on vielä aina ennakkoon tiedossa koko sopimuskaudelle. Pörssisähkösopimuskin voi tulla kyseeseen, jos olet valmis kantamaan siihen mahdollisesti liittyvän hintariskin. Pitkässä juoksussa pörssisähkön hintaerot tasoittuvat, mutta lyhyellä aikavälillä hintapiikit voivat vaihdella paljon.

Paras sähkösopimus kerrostaloon

Halvin sähkösopimus kerrostaloon riippuu kulutuksestasi ja markkinatilanteesta. Sama sähkösopimustyyppi ei ole automaattisesti aina paras ja halvin, vaan tilanteet vaihtelee ja mieltymyksilläsi on väliä.

Listasimme taulukkoon eri sopimustyyppien hyvät ja huonot puolet juuri kerrostaloasujan kannalta.

HyvääHuonoa
Määräaikainen kiinteä sopimusVakaa hinta tiedossa etukäteen
Maksat kulutuksen mukaan
Ei yllätyksiä
Määräaika sitoo koko sopimuskaudeksi, paitsi jos muutat
Toistaiseksi voimassa oleva kiinteä sopimusPörssisähköä vakaampi hinta
Ei tarvetta ajoittaa sähkön käyttöä
Hinta voi muuttua 30 päivän varoitusajalla
Usein määräaikaista sopimusta kalliimpi
PörssisähkösopimusAina aito markkinahinta, joka pitkässä juoksussa yleensä halvinKerrostalossa on vaikea ajoittaa sähkönkulutusta halvempiin tunteihin
Mahdolliset säästöt voivat jäädä pieniksi
PakettisähkösopimusVakaa kiinteä kuukausihintaMonesti hieman kalliimpi kuin täysin kulutukseen perustuva sopimus

Lopulta paras sähkösopimus juuri itselle omaan kerrostaloasuntoon löytyy yleensä kilpailuttamalla ja pohtimalla omia tarpeita. Kannustamme ottamaan lisäksi pelkän hinnan ohella huomioon myös esimerkiksi sopimuksen tuotantomuodon.

Usein kysytyt kysymykset

Scroll to Top